2020-04-30 15:08:19• hírek • Bede Emőke

Majális a pandémia árnyékában: fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Noha május 1-ét hivatalosan a munka ünnepeként tartják számon, országunkban ez a nap leginkább a felhőtlen kikapcsolódásról, a szabadban való sütkérezésről, a közös kirándulásokról szólt a korábbi években. Az idei majálisra azonban kétségtelenül rá fogja nyomni bélyegét a pandémia és az ennek okán bevezetett óvintézkedések.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség arra inti a megye lakóit, hogy figyeljenek a szociális távolságtartásra, kerüljék a forgalmas helyeket és ne szervezzenek e napokban hosszas bevásárlókörutakat sem. Ha elkerülhetetlen a vásárlás, akkor a boltokban is legyenek kellőképp körültekintőek, tartsanak megfelelő távolságot egymástól, a 65 évnél idősebbek pedig tartsák be a számukra kijelölt kijárási időkeretet.


„Tájékoztatjuk a polgárokat, hogy a szabadban való sütögetés tilos, inkább grillezzenek otthon, annál is inkább, mivel az előrejelzések szerint az időjárás sem lesz barátságos velünk a hétvégén” – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A hosszú hétvége során közel 500 Szatmár megyei rendőr lesz szolgálatban, de természetesen jelen lesznek a csendőrök, a helyi rendőrök és a határrendészek is a terepen. A hatóság ígérete szerint határozottan fel fognak lépni azok ellen, akik megszegik a társas együttélés szabályait vagy a katonai rendeletekben foglaltakat.


„Ne számítsanak a legkisebb mértékű toleranciára sem azok, akik nem tisztelik a Covid-19 leküzdése érdekében tett közös erőfeszítéseket, vagy akik nem hajlandóak megérteni, hogy ez alkalommal otthon, családi körben kell ünnepelni” – szögezi le a rendőrség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: